Informatii

Ce inseamna chip tuning?

Chip tuning reprezinta optimizarea software prin care se urmareste cresterea puterii motorului. Functionarea mașinilor moderne de astăzi este executata de o unitate electronica  de control a motorului (ECU), care conține un software ce controleaza diferiti parametrii: injectie, avans, limitari, presiune, etc.

Care sunt etapele operatiunii de chip tuning?

Prima etapa o reprezinta drive-test-ul, se verifica daca masina functioneaza corespunzator. Apoi, se trece la o diagnoza computerizata pentru a constata eventuale erori pe motor.

Daca totul este in regula, se incepe lucrarea efectiva de chip tuning, astfel: citirea software-ului din calculatorul de motor, optimizarea lui si la final programarea calculatorului de motor cu software-ul optimizat.

Etapa finala o constituie tot un drive-test, dar de aceasta data cu o „noua masina” din punct de vedere al performantelor dinamice.

Care este durata operatiunii de chip tuning?

Durata difera in functie de complexitatea lucrarii si poate ajunge pana la 3 ore. Durata minima este de aproximativ 1 ora.

Chip tuning scurteaza viata motorului?

Acest lucru depinde de chip tuning-ul efectuat. Dacă nu sunt depășite limitele de rezistenta ale componentelor, durata de viata a motorului nu este afectata. La BPS CHIPTUNING aceste limite sunt calculate pe fiecare constructor in parte si nu sunt depasite.

Creste consumul dupa chip tuning?

Nu, consumul nu creste dupa chip tuning daca se pastreaza stilul si conditiile de exploatare.

Exista dezavantaje la chip tuning?

Singurul dezavantaj il constituie pierderea garantiei producatorului la masinile care beneficiaza de asa ceva.

Cum este afectata garantia masinii de chip tuning?

In situatia in care o masina se afla in perioada de garantie a producatorului, aceasta se va pierde daca unitatea service descopera faptul ca la masina au existat interventii de chip tuning.

Este reversibila operatiunea de chip tuning?

Da, operatiunea de chip tuning este reversibila. Software-ul original se pastreaza in baza noastra de date si se poate pune inapoi pe masina la cererea clientului, cu titlu gratuit.

Sunt necesare modificari mecanice?

Nu sunt necesare modificari de ordin mecanic asupra autovehiculului. Valorile mai mari de putere se obtin doar prin chip tuning.

Se face o programare in prealabil?

Da, toate lucrarile de chip tuning se fac cu programare. De regula, la BPS CHIPTUNING programarile se fac cu 1-2 zile inainte.